امتیاز دهید :
اطلاعات جامع در مورد مراحل کامپوزیت دندان

اطلاعات جامع در مورد مراحل کامپوزیت دندان

مراحل کامپوزیت دندان همه در یک جلسه و به سرعت انجام شده و فرد بعد از اتمام آن به نتیجه دلخواه خود خواهد رسید و نتیجه نیز قابل مشاهده است. مراحل انجام کامپوزیت شامل مشاوره، انتخاب رنگ، آماده سازی دندان ها، دریل کردن دندان ها، شست و شوی دندان ها و قرار دادن مواد بر روی دندان ها است، و در نهایت نیز مواد فرم دهی، سفت و پولیش زده خواهند شد.

اطلاعات-جامع-در-مورد-مراحل-کامپوزیت-دندان

تقریبا همه از چگونگی انجام کامپوزیت آگاهی دارید ولی در این مقاله به طور کامل تمام مراحل انجام آن را بررسی خواهیم کرد تا جای ابهام و سوالی برای شما باقی نماند.

همانطور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم، نحوه انجام این روش دارای مراحلی است که در ادامه این مراحل را بررسی خواهیم کرد.

مشورت با دندانپزشک

یکی از روش هایی که می توان با استفاده از آن نواقص دندانی را برطرف کرده و همینطور به زیباتر شدن دندان ها و لبخند افراد کمک می کند کامپوزیت دندان است، ولی افراد قبل از انجام آن باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته و همچنین جهت بررسی وضعیت دندان ها و تشخیص مناسب بودن این روش برای آن ها به دندانپزشک متخصص مراجعه کنند.

انتخاب رنگ

در صورت تشخیص مناسب بودن این روش برای فرد توسط دندانپزشک نوبت به انتخاب رنگ کامپوزیت جهت نصب خواهد رسید. برای انتخاب رنگ دندانپزشک نمونه رنگ های مختلف را در کنار دندان های فرد قرار داده و وی با مشورت با دندانپزشک و همینطور با توجه به رنگ دیگر دندان های خود مناسب ترین و نزدیک ترین رنگ به رنگ دندان های طبیعی خود را انتخاب خواهد کرد.

انتخاب-رنگ

باید به این نکته اشاره کرد که رنگ کامپوزیت باید مناسب با رنگ دیگر دندان ها و رنگ پوست انتخاب شود تا زیبایی بیشتری به دندان ها و چهره ی فرد ببخشد.

آماده کردن دندان ها

یکی از دیگر مراحل کامپوزیت دندان آماده کردن دندان ها که شامل تمیز کردن دندان ها از هر گونه جرم و پلاک دندانی است بوده، در این مرحله قبل از شروع نصب بهترین دندانپزشک زیبایی سطح دندان ها را از هر گونه مواد غذایی، جرم، پلاک و … تمیز کرده و همینطور اگر پوسیدگی های جزئی بر روی دندان ها وجود داشته باشد قبل از نصب برطرف خواهند شد.

شست و شوی سطح دندان ها با اسید

یکی دیگر از مراحلی که برای به وجود آوردن پیوند لازم بین مواد کامپوزیت و سطح دندان ها انجام می شود، شست و شوی دندان ها با اسید است. برای انجام این مرحله ماده ژل مانندی که دارای 30 الی 40 درصد اسید است با استفاده از یک سرنگ بر روی دندان ها قرار داده شده و بعد از گذشت 15 ثانیه دهان شست و شو داده خواهد شد.

قرار دادن چسب بر روی دندان ها

بعد از آماده شدن دندان ها جهت نصب کامپوزیت نوبت به قرار دادن چسب بر روی دندان ها می رسد، که بدین منظور با استفاده از یک برس چسب کامپوزیت به صورت لایه ای نازک بر روی سطح دندان ها قرار گرفته و در نهایت با استفاده از نور آبی این چسب ها سفت خواهند شد و بین چسب و دندان ها پیوندی ایجاد خواهد شد که برای ایجاد این پیوند نیاز به نوردهی به دندان ها در حدود 10 الی 20 ثانیه است.

قرار-دادن-چسب-بر-روی-دندان-ها

فرم دادن به مواد

بعد از اتمام مراحل بالا مواد کامپوزیت به صورت لایه ای بر روی سطوح دندان ها قرار گرفته و سپس توسط دندانپزشک با دقت فرم دهی خواهند شد. یکی از مهم ترین مراحل کامپوزیت دندان این مرحله است چرا که هر چه فرم دهی مواد با دقت و ظرافت بیشتری انجام شود نتیجه کار زیباتر و طبیعی تر خواهد بود.

ثابت کردن مواد کامپوزیت

بعد از فرم دادن به مواد کامپوزیت باید آن ها را با استفاده از نور لیزر بر روی دندان ها سفت کرد که برای این کار نیاز به قرار دادن نور لیزر در حدود 10 الی 40 ثانیه بر روی دندان ها است و موجب برقراری پیوند بین مواد کامپوزیت و دندان ها خواهد شد.

پولیش کردن

با تمام شدن این مراحل نوبت به پولیش کردن مواد کامپوزیت با استفاده از سمباده می شود که هدف از انجام این کار شبیه سازی و اصلاح فرم کامپوزیت ها به مانند دندان های طبیعی است. در این مرحله قادر خواهید بود تا در صورتی که از فرم کامپوزیت های خود ناراضی هستید، به دندانپزشک اطلاع دهید تا با استفاده از پولیش آن را ترمیم کند.

بررسی گاز زدن مراجعه کننده

در نهایت پس از اتمام تمام مراحل با موفقیت باید با استفاده از کاغذ کربنی نحوه گاز زدن مراجعه کننده بررسی شود که بدین منظور کاغذ کربنی را دندانپزشک مابین دندان های بیمار قرار داده و سپس فرد برای مشخص شدن محل قرارگیری دندان ها گاز خواهد زد و در صورتی که محل قرارگیری طبیعی نباشد باید کامپوزیت ها ترمیم شوند، ولی اگر مراجعه کننده و دندانپزشک از نتیجه رضایت داشته باشند مراحل به اتمام خواهد رسید.

تعداد جلسات انجام مراحل کامپوزیت

همانطور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم به طور معمول مراحل نصب کامپوزیت در یک جلسه انجام می شود، اما امکان دارد که در صورت نیاز در 2 الی 3 جلسه نیز انجام شود.

در این خصوص باید ذکر کرد که یک جلسه برای مشاوره و ویزیت بیمار در نظر گرفته می شود و در صورتی که بیمار دارای پوسیدگی و یا مشکلات دیگری بر روی دندان های خود باشد در یک جلسه یا چند جلسه با توجه به مشکل فرد نیز باید این مشکلات برطرف شوند.

و بعد از برطرف شدن این مشکلات نیز در یک جلسه دندانپزشک اقدام به نصب کامپوزیت ها بر روی دندان ها خواهد کرد. حتی در صورتی که مراجعه کننده خواستار کامپوزیت کردن هر دو فک خود باشد با توجه به صلاح دید دندانپزشک هر دو فک در یک جلسه کامپوزیت خواهند شد.

به چه صورت ماده کامپوزیت به دندان متصل می شود؟

ماده کامپوزیت به دندان با استفاده از چسبنده‌های خاص و لایه‌بندی دقیق متصل خواهد شد.

آیا برای انجام مراحل کامپوزیت دندان از بیهوشی استفاده می شود؟

خیر، در این رو ش به هیچ عنوان از بیهوشی استفاده نمی شود و تنها از بی حسی موضعی استفاده خواهد شد.

سخن پایانی

همانطور که می دانید کامپوزیت دندان یکی از روش های افزایش زیبایی دندان ها است و در این روش نیازی به تراش دادن مینای دندان ها نیست. در این مقاله به طور کامل تمام مراحل کامپوزیت دندان را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که در صورتی که مشکلاتی بر روی دندان ها وجود داشته باشد امکان دارد نصب کامپوزیت ها بیش از یک جلسه نیز طول بکشد.

دکتر ندا هادی

خانم دکتر ندا هادی جراح و دندانپزشک زیبایی در سال 1386 فارغ التحصيل شده اند و در طول دوره تحصيل جزء رتبه هاى برتر دانشگاه بودند. از سال ١٣٨٧ مطب خود را اندازى كردند و پانزده سال سابقه فعالیت در مطب دارند. ایشان همچنین موفق به اخذ تعداد زيادى گواهينامه ( سرتيفيكت) از معتبرترين مراكز دانشگاهى داخل و خارج كشوردر زمينه هاى مختلف دندانپزشكى مثل زيبايى ، پروتز ، ايمپلنت و جراحى لثه شده اند.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
Call Now Button
مسیر یابی با Waze