مزایا و معایب کامپوزیت دندان
یکی از روش هایی که می توان برای برطرف کردن نواقص ظاهری دندان ها و همینطور افزایش زیبایی لبخند و دندان ها استفاده کرد، کامپوزیت می باشد که همین امر امروزه موجب پر بحث شدن مزایا و معایب کامپوزیت شده است.
رزین کامپوزیت یکی از متریال های دندانپزشکی است که امروزه در بحث دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی مورد استفاده قرار می گیرد. رزین های کامپوزیتی دارای مقاومت فشاری بالا، مقاومت در برابر سایش، سهولت در استفاده و شفافیت بالایی هستند. در این نوشته قصد داریم به مزایا و معایب کامپوزیت دندان بپردازیم. همراه ما باشید.
مزیت های کامپوزیت دندان
این روش دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد که در ادامه این مزیت ها را معرفی خواهیم کرد.
عدم نیاز به تراش دندان
یکی از مزیت های این روش نسبت به روش لمینت دندان عدم نیاز آن به تراشیدن دندان می باشد، تنها در صورتی که میزان بد رنگی دندان، کجی دندان و بزرگی دندان از سایر دندان ها زیاد باشد مقداری از دندان امکان دارد که تراش داده شود.
ظاهری شبیه دندان طبیعی
همانطور که می دانید یکی از مزیت های بسیار مهم کامپوزیت، استفاده از آن در دندانپزشکی زیبایی، به دلیل همرنگ بودن با دندان طبیعی می باشد و مورد استقبال افراد قرار گرفته است. به طور مثال هنگامی که دندانی شکسته است و ترمیم آن در خط لبخند قرار دارد و نیز ترمیم با مواد آمالگام باعث ایجاد جلوه ای نا زیبا می شود، زیبایی کامپوزیت دندان بسیار کمک کننده خواهد بود.
قابلیت ترمیم
از دیگر خصوصیات و مزیت های کامپوزیت قابل ترمیم بودن آنهاست. در واقع مواد کامپوزیت می توانند خیلی راحت ترمیم شوند، به صورتی که اگر هر مشکلی مانند شکستن و یا تغییر رنگ برای آن ها ایجاد شود به راحتی قابل ترمیم خواهند بود. همچنین اگر پوسیدگی در ناحیه ای از دندان عود کند، تنها مواد همان ناحیه برداشته می شود و دوباره مواد کامپوزیتی در دندان گذاشته می شود.
کوتاهی طول دوره درمان
یکی از ویژگی های خوب دیگر این روش، انجام آن در مدت زمان کوتاه می باشد که در واقع تنها یک جلسه برای قرار دادن مواد کامپوزیت ونیر بر روی دندان ها کافی می باشد. و افراد در کوتاه ترین زمان ممکن به بهترین نتیجه دست خواهند یافت.
مقاومت بالا
مواد کامپوزیت دارای استحکام و مقاومت خوبی برخوردار می باشد که در واقع در برابر فشارهایی که به آن وارد می شود مستحکم می باشد و در صورت رعایت مراقبت های بعد از کامپوزیت ماندگاری بالایی خواهند شد.
برگشت پذیر بودن
به دلیل اینکه برای نصب کامپوزت ها دندان ها تراشیده نمی شوند و یا به مقدار جزئی تراش داده می شوند، می توان در صورت کامپوزیت ها را برداشت و هیچ مانعی ندارد.
نکته: از خصوصیات دیگر مواد کامپوزیتی این است که در محیط دهان قابل حل نمی باشند، خاصیت چسبندگی خوبی دارند و خصوصیت آزادسازی جیوه آمالگام را ندارند.
معایب کامپوزیت دندان
در حقیقت کامپوزیت معایب چندانی ندارد و تنها از لحاظ تکنیک دندانپزشکی دارای برخی خصوصیات می باشد. که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد.
حساسیت دندان
امکان دارد که در روزهای ابتدایی بعد از نصب کامپوزیت ها، افراد در دندان های جلوی خود احساس درد داشته باشند و یا دندان های آن ها نسبت به سرما و گرما حساس باشد که به مرور از بین خواهد رفت. و در صورتی که ادامه داشت باید افراد به بهترین دندانپزشک زیبایی مراجعه کنند.
طول عمر کم
به طور معمول کامپوزیت ها در حدود 2 الی 5 سال ماندگاری دارند و در صورتی که مراقبت ها به درستی رعایت نشوند زودتر از این موعد نیز خراب خواهند شد. به طور کل طول عمر کامپوزیت نسبت به روش های دیگر کم تر است.
جلوه ای مصنوعی
طبیعی جلوه دادن این روش به مواد به کار رفته در کامپوزیت ها و همینطور کیفیت آن ها بستگی دارد و به همین دلیل در صورتی که از مواد بی کیفیت استفاده شود، نتیجه رضایت بخش نبوده و جلوه ای مصنوعی خواهد داشت. بنابراین افراد باید در انتخاب دندانپزشک دقت داشته باشند.
دکتر ندا هادی، دندانپزشک زیبایی و ترمیمی در تهران می باشند. ایشان با استفاده از تجهیزات مدرن و روش های نوین عرصه ی دندانپزشکی آماده ی ارائه ی خدمات به شما عزیزان در زمینه کامپوزیت دندان می باشد. راه های برقراری ارتباط با ایشان:
شماره های تماس: 02122869840 – 26702787
سخن پایانی
می توان گفت کامپوزیت ها موادی بدون ضرر برای زیبایی لبخند های شما و نیز رفع پوسیدگی دندان ها می باشند، درمانی ماندگار توسط بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران که می تواند لبخندی منحصر به فرد برای شما به ارمغان آورد.
روش ترمیم دندان و دندانپزشکی زیبایی به کمک ونیر کامپوزیت ها برای اکثر افراد مناسب و ایده آل بوده و از کارآمدترین گزینه ها در زمینه دندانپزشکی می باشد.