انواع پروتز دندان
انواع پروتز دندان
اولین چیزی که بعد از شنیدن نام پروتز به ذهنتان خطور می کند چیست ؟ قطعا شما هم به پروتز سینه، باسن و… فکر کرده اید. گرچه کاربرد پروتز برای این نواحی صورت می گرد و اتفاقا بیشتر کاربرد را در این نواحی دارد، ولی باید بگوییم در دندانپزشکی نیز از این نام استفاده می شود. اما آیا این یک روش جدید در دندانپزشکی است؟ آیا در درمان خاصی مورد استفاده است ؟ پاسخ ما به شما منفی است. پروتز به طور کلی به معنای جایگزینی شیء و ماده ای در قسمتی از بدن است که به علت های گوناگونی از دست رفته و نابود شده است. فکر می کنیم حالا به جواب معمای ما نزدیک تر شده اید. در دندانپزشکی از پرروتز دندان برای جایگزینی دندان از دست رفته استفاده می شود. حالا دیگر به جواب این معما رسیده اید،درست است پروتز دندان همان دندان مصنوعی است که بارها اسم آن را شنیده اید و یا آن را از نردیک دیده اید. اما توجه داشته باشید هر آنچه به روکش دندان تا دندان مصنوعی و ایمپلنت مهعروف است، از انواع پروتز دندان می باشد.
در ادامه همین مطلب با استفاده از توضیحات ندا هادی جراح و دندانپزشک زیبایی به بررسی انواع پروتز دندان می پردازیم:
از انواع پروتز دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پروتز ثابت دندان
- پروتز متحرک دندان
- ایمپلنت دندان
در ادامه هر یک از انواع پروتز دندان را شرح خواهیم داد.
دکتر ندا هادی، دندانپزشک زیبایی در تهران ، با استفاده از تجهیزات مدرن و روش های نوین عرصه دندانپزشکی آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشند. راه های برقراری ارتباط:
شماره های تماس: 02122869840 – 26702787
1) پروتز ثابت دندان
بیشترین شهرت از این نوع پروتز دندان متعلق به روکش دندان است، به این معنا که این نوع از پروتز بیشترین استفاده را در عموم مردم دارد و از نظر هزینه نیز نسبت به دو مورد دیگر از هزینه کمتری برخوردار است.
از انواع پروتز دندان ثابت می توان از روکش ثابت دندانی و بریج دندان نام برد. روکش دندان ثابت در مواقعی کاردبرد دارد که بنیان دندان ضعیف شده و یا به علل مختلف زیبایی خود را از دست داده باشد. در این صورت می توان از روکش دندان ثابت در جهت درمان این موارد بهره برد. در روش بریج دندان که نوع دیگری از روکش دندان ثابت است بیمار یک دندان و یا چند دندان خود را از دست داده که در این صورت می توان با استفاده از بریج دندان بین دندان های باقی مانده و دندان از دست رفته پلی ایجاد کرد تا فضای خالی بین دندان ها پر شود. این روش علاوه بر راحت تر کردن مکانیزم جویدن غذا زیبایی لبخند بیماران را نیز به آن ها برگرداند.
2) پروتز دندان متحرک
زمانی که دندانپزشک این تشخیص را دهد که استفاده از پروتز دندان ثابت برای بیمار امکان پذیر نیست، از این روش برای جایگزینی دندان استفاده خواهد کرد، که این نوع از پروتز نیز دارای انواعی بوده که در ذیل به آن اشاره می کنیم:
- پروتز دندانت پارسیل ( دندان تکه ای ، جزئی)
- پروتز دندان پارسیل تمام اکریل(فیلیپ)
- پروتز دندان کرم کبالت(برای افراد فاقد دندان و یا نبود دندان پایه برای پروتز ثابت)
- پروتز اور دنچر
- پروتز ترکیبی
- پروتز کامل دندان (دست دندان)
3) ایمپلنت دندان
در این رو ش از پروتز دندان، که به نسبت پروتز دندان کامل و یا دست دندان هزینه بیشتری دارد به منظور کاشت دندان در فک استفاده می شود. ایمپلنت دندان پایه فلزی ای است که در فک بیمار کاشته شده و دندان مصنوعی روی آن سوار می شود. باید توجه داشته باشد که کاشت ایمپلنت می تواند در مطب انجام شود، اما اگر بیمار به پیوند استخوان احتیاج داشته باشد باید توسط متخصص فک و صورت ابتدا پیوند انجام شده و در مرحله بعد کاشت ایمپلت نهایی شود.
هزینه پروتز دندان
همانطور که در سطر های بالاتر خواندید پروتز دندان دارای انواع و اقسام گوناگونی است و هر یک از این خدمات دارای هزینه های مخصوص خود است، مضاف بر اینکه این خدمات توسط دندانپزشکان مختلف و با تجهیزات مختلف صورت می گیرد، لذا می تواند هزینه های متغییر را نیز به دنبال داشته باشد. شما می توانید با تحقیق درباره بهترین متخصصین دندانپزشک زیبایی تمامی این خدمات را به بهترین شکل دریافت کنید.