ایمپلنت فوری دندان
به طور کلی ایمپلنت دندان یک جایگزین بسیار مناسب برای دندان هایی است که دچار عارضه شده اند و به هر دلیلی دیگر قابل نگهداری نیستند. دو روش کاملا مجزا در رابطه با ایمپلنت وجود دارد که هر دوی این روش ها درصد بالای موفقیت را دارد. معمولا تصمیم گیری در مورد اینکه دندان از بین رفته چه زمانی باید کشیده شود و از چه روش ایمپلنتی برای جایگزینی آن استفاده شود بر عهده دندانپزشک معالج می باشد. نوعی از ایمپلنت وجود دارم که با نام ایمپلنت فوری دندان شناخته می شود. در این روش، بلافاصله پس از کشیدن دندان ایمپلنت در فک قرار می گیرد. این کار معمولا دو هفته پس از کشیدن دندان انجام می شود. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا درباره ایمپلنت فوری دندان اطلاعات جامعی بدست آورید…
انواع ایمپلنت
- انواع ایمپلنت
- ایمپلنت فوری دندان چیست؟
- مزایای ایمپلنت فوری دندان
- تفاوت ایمپلنت تاخیری و فوری
- در چه صورت کشیدن دندان مجاز است؟
- مزایای استفاده از لیزر بعد از کشیدن دندان
- آیا بعد از کشیدن هر دندانی می توان ایمپلنت را قرار داد؟
- روند انجام ایمپلنت فوری دندان
- بیماری و تاثیر آن بر ایمپلنت دندان
- قیمت ایمپلنت فوری دندان
- عوارض ایمپلنت فوری دندان
- چه زمانی از بارگذاری فوری با ایمپلنت فوری استفاده می شود؟
ایمپلنت تاخیری دندان: در این روش پس از کار گذاشتن ایمپلنت با گذشت 3 تا 6 ماه پزشک می تواند بر روی آن پروتزهای دندانی را قرار دهد که این روش بار گذاری تاخیری نام دارد.
ایمپلنت فوری دندان: روش دیگری وجود دارد که در آن پزشک می تواند بلافاصله بعد از قرار گرفتن ایمپلنت در استخوان فک روی آن دندان را قرار دهند و ماکسیمم زمانی که بیمار بدون دندان است یک هفته می باشد و این مساله بستگی به سرعت و دقت کار لابراتوار دارد.
ایمپلنت فوری دندان چیست؟
ایمپلنت فوری دندان، یک روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد که طی آن، کل مراحل ایمپلنت دندان در یک جلسه انجام می شود. مراحل ایمپلنت دندان شامل قراردادن پایه ایمپلنت، وصل اباتمنت و تاج دندان می باشد. در ایمپلنت معمولی، بین مراحل اول و دوم یک وقفه 3 تا 6 ماهه وجود دارد، اما در ایمپلنت فوری این مراحل در یک جلسه توسط بهترین دکتر برای ایمپلنت دندان انجام می شود. افرادی که دندان هایشان شکسته و از بین رفته یا در حال از دست دادن دندان هایشان هستند، کسانی که دارای تراکم استخوان فک هستند و هیچ عامل خطرناک دیگری مانند عفونت در آن ها وجود ندارد، کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت فوری دندان می باشند. چنانچه طول و عرض استخوان مناسب و تراکم استخوان هم ایده آل باشد، نیازی نیست که برای کاشت پروتز سه ماه صبر کرد و در همان روز جراحی پروتز موقت گذاشته می شود، یعنی پس از گذشت دوره سه تا پنج ماهه پروتز فاینال جایگزین پروتز موقت می شود. مزیت پروتز موقت اولیه این است که از جنس فلز یا پرسلن نیست و از مواد سبک پلاستیکی ساخته شده و حتی کمی کوتاه تر هم می باشد، به دلیل اینکه فشار کمتری به ایمپلنت وارد کند تا وقتی که ایمپلنت به طور کامل جوش بخورد.
مزایای ایمپلنت فوری دندان
زمانی که تعداد زیادی دندان مجاور هم از دست رفته باشند یا یک فک به طور کامل بی دندان باشد، در این صورت کل ناحیه بی دندانی ایمپلنت می شود و در همان روز جراحی توسط یک پروتز موقت به هم وصل می شود که ایمپلنت ها به هم متصل و در اصطلاح کلاف می شوند که به طور خودکار به ثبات ریشه ها کمک می کند و از تکان خوردن احتمالی ایمپلنت ها جلوگیری بعمل خواهد آورد. پس از دوره سه یا پنج ماهه که لثه شکل نهایی خود را به دست آورد، می توان پروتز ثابت را با موقت تعویض نمود. از ایمپلنت فوری دندان بیشتر برای دندان های جلویی استفاده می شود که در زیبایی چهره تاثیر بسزایی دارد. بنابراین با استفاده از این روش دیگر لازم نیست نگران بی دندانی باشید. در دندان های عقبی یا کرسی فقط در صورتی که گروهی باشند این کار انجام می شود. به طور کلی انجام این کار به شرایط بیمار بستگی دارد و باید توسط بهترین دندانپزشک ایمپلنت دندان انجام شود.
از مزایای ایمپلنت فوری دندان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- طول درمان کمتری دارد.
- به حفظ بافت لثه کمک می کند.
- عوارض کمتری دارد.
- در یک جلسه تمام می شود.
- باعث کاهش بار روانی در بیمار می شود.
- با داشتن روکش موقت، در طول درمان بیمار به دلیل بی دندانی اعتماد بنفس خود را از دست نمی دهد.
تفاوت ایمپلنت تاخیری و فوری
ایمپلنت فوری دندان تفاوت زیادی با جراحی دندان های بیمارانی که طی چند ماه درمان می شوند ندارد. در حقیقیت پزشک بیمارانی که کاندیدای مناسبی برای انجام این کار هستند انتخاب می کنند و بدون برش و بخیه در یک روز جراحی و قالب گیری صورت می گیرد و حداکثر ظرف مدت کوتاهی پروتز دندانی آنها آماده می شود سپس بیمار روکش های ثابت را دریافت می کند و طی مدت کوتاه می تواند زندگی عادی خود را داشته باشد.
در چه صورت کشیدن دندان مجاز است؟
دندان هایی که حمایت استخوانی کافی نداشته باشند یا دندانی که به هر دلیل میزان استخوان کافی برای نگه داشتن این دندان نداشته باشد یعنی لقی حاصل از استخوان این دندان دیگر قابل نگه داری نباشد، دندان کشیده می شود. در گذشته این دندان ها جراحی می شدند و پیوند استخوان انجام می شد اما ضریب موفقیت بالا نبود و ممکن بود عارضه مجددا عود کند اما امروزه دندان هایی که دارای ضایعاتی در انتهای ریشه هستند امروزه با استفاده از درمان ریشه دندان و لیزر داخل کانال این ضایعات را می توان از بین برد و دندان مجددا قابل استفاده می باشد.
مزایای استفاده از لیزر بعد از کشیدن دندان
تجربه نشان داده که زمانی که کشیدن دندان و بار گذاری فوری دندان به طور همزمان انجام شود عملا میزان ناراحتی بیمار بعد از کار به میزان چشگیری کمتر از این است که به صورت تک تک انجام شود. زمانی که دندان کشیده می شود یک سری التهاباتی در لثه ایجاد می شود که امروزه توسط لیزرها این التهابات و دردها کمتر می شود زمانی که لیزرهای کم توان را در محل دندان کشیده شده بکار برده می شود این حفره به صورت چشمگیری بسته می شود و درد و التهاب و تورم فوق العاده کمتر می شود. بنابراین لیزر کم توان بعد از کشیدن دندان می تواند به کاهش این تورم و درد کمک کند.
آیا بعد از کشیدن هر دندانی می توان ایمپلنت را قرار داد؟
اگر دندان در مراحل خراب شدنش زمانی که نیاز به خارج شدن از حفره را دارد دچار عفونت نشده باشد، یعنی عفونتی در محل حفره وجود نداشته باشد یا اینکه در اثر ضایعه بخش زیادی از استخوان خود را از دست نداده باشد می توان بعد از خارج کردن دندان ایمپلنت را قرار داده و قالب گیری انجام شود و پروتز بعد از گذشت یک هفته بر روی آن قرار گیرد.
روند انجام ایمپلنت فوری دندان
بعد از اینکه بیمار به مطب مراجعه می کند و آزمایشات اولیه مانند رادیوگرافی و اسکن از فک او انجام می شود و میزان استخوان داخل فک اندازه گیری می شود روز عمل جراحی با یک بی حسی موضعی ایمپلنت داخل فک قرار داده می شود و قالب گیری صورت می گیرد و به لابراتوار ارسال می شود و برای چک کردن مراحل کار به مطب بازگردانده می شود. کل این پروسه یک هفته زمان می برد. بعد از گذاشتن ایمپلنت داخل فک مرحله ای که ممکن است کمی طول بکشد مرحله ساخت پروتز داخل لابراتوار است . انجام این کار حدود یک الی 2 هفته به طول می انجامد و این مسله بستگی به کار لابراتوار دارد.
بیماری و تاثیر آن بر ایمپلنت دندان
- اصولا بیماری هایی مانند دیابت در ایمپلنت دندان زیاد تاثیرگذار نیست اما بیماری باید کنترل شده باشد.
- در مورد بیماری های ضد انقادی، افراد باید داروهای ضدانعقادی خود را زیر نظر پزشک بین یک تا 5 روز بسته به نوع دارو قطع کنند، سپس جراحی ایمپلنت را انجام دهند تا هنگام جراحی خونریزی زیاد و غیرقابل کنترل نباشد.
قیمت ایمپلنت فوری دندان
تعیین قیمت دقیق ایمپلنت فوری دندان بدون مراجعه به دندانپزشک و مشاوره حضوری و مشاهده عکس بیمار توسط او امکان پذیر نمی باشد. از آنجایی که ایمپلنت فوری دندان هیچ یک از دو بیمار از سطح پیچیدگی یکسانی برخوردار نیست، قیمت ایمپلنت دندان برای هر بیمار متفاوت است. معمولا هزینه ایمپلنت فوری دندان از هزینه ایمپلنت معمولی بالاتر است. قیمت هر واحد ایمپلنت با توجه به برندی که استفاده می شود، متفاوت است. برای دریافت ایمپلنت فوری برای هر بیمار، یک برنامه درمانی اختصاصی توسط بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران، در نظر گرفته می شود که شامل تمام هزینه های مربوط به روش ایمپلنت فوری دندان می باشد.
عوارض ایمپلنت فوری دندان
مشکلاتی که بیماران در مرحله اول با گذاشتن ایمپلنت دارند منحصر می شود به یک درد قابل تحمل در شب اول که با مصرف داروهای مسکن کاملا قابل تحمل می شود.
چه زمانی از بارگذاری فوری با ایمپلنت فوری استفاده می شود؟
اگر دندانی غیر قابل نگهداری باشد این دندان ها از حفره خارج می شوند و حفره قرار دادن ایمپلنت را در همان نقطه ایجاد می شود و بسته به اینکه قطر حفره ای که ایمپلنت کار گذاشته می شود چقدر باشد و اگر کمی باز باشد کمی پودر استخوان در منطقه قرار داده می شود و ناحیه بسته می شود تا برای بار گذاری آماده شود. اما به صورت کلی این امکان وجود دارد که به طور همزمان بارگذاری فوری در حفره ای که به تازگی دندان از آن خارج شده است، صورت گیرد ولی در مواردی که دندان ها ضربه دیده اند، لق هستند یا به دلایلی قابل نگهداری نیستند از بارگذاری فوری ایمپلنت می توان استفاده کرد اما این دلایل قطعا نباید عفونی باشند زیرا اگر منطقه عفونی باشند عملا نمی توان کاری انجام داد.
نتیجه گیری
قبل از انجام هرکدام از روش های ایمپلنت باید یک مشاوره دقیق و کامل با پزشک متخصص صورت گیرد تا به نتیجه درست و راهکاری مناسب دست پیدا کرد. این دو روش از نظر پروتکل کار گذاری ایمپلنت دندان و روش های ساخت پروتز باهم متفاوت اند ولی اختلاف آماری چندانی در زمینه موفقیت این دو روش دیده نمی شود. هر دوی این روش بالای 95 درصد موفقیت را دارند و انتخاب هر کدام از آنها بستگی به انتخاب پزشک معالج دارد.