ریمو کامپوزیت دندان
ریمو کامپوزیت دندان درست مانند گذاشتن کامپوزیت کار سادهای است. اگر به هر دلیلی کامپوزیت دندان شما نیاز به تعویض پیدا کرده است میتوانید با مراجعه به پزشک، جهت تعویض آن اقدام کنید. ریمو کامپوزیت دندان به روشهای مختلفی انجام میشود و اغلب طی یک جلسه به اتمام می رسد. ضمن اینکه هزینه چندانی هم ندارد.
آیا امکان ریمو کامپوزیت دندان وجود دارد؟
- آیا امکان ریمو کامپوزیت دندان وجود دارد؟
- علت برداشتن کامپوزیت دندان چیست؟
- تعویض کامپوزیتهای قدیمی
- پوسیدگی دندان
- خراشیدگی و ترک دندان
- ایجاد عفونت
- نحوه ریمو کامپوزیت دندان چگونه است؟
- دیسک های پولیش سنبادهای
- دریل کاربید
- هوای ساینده
- میکرواچر
- آیا برداشتن کامپوزیت دندان عوارضی را به همراه دارد؟
- ریمو کامپوزیت دندان چقدر هزینه در بر دارد؟
- محل قرار گرفتن دندانها
- تعداد دندان
- شدت و سطح ضربه
- میزان تجربه پزشک
- سوالات متداول ریمو کامپوزیت دندان
آیا امکان ریمو کامپوزیت دندان وجود دارد؟ این سوالی است که بسیاری از افراد قبل از انجام کامپوزیت یا حتی بعد آن، بسیار آن را مطرح میکنند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله، شما میتوانید بعد از انجام کامپوزیت به دلایل مختلفی مانند شکستن یا لب پر شدن کامپوزیت، تغییر رنگ آن، عدم رضایت از فرم کامپوزیت و دلایل متعدد دیگر به راحتی کامپوزیت دندان را ریمو کنید.
کامپوزیت دندان به روشهای مختلفی ریمو میشود و در صورتی که دندانپزشک شما تجربه و تخصص کافی در این حوزه داشته باشد میتواند به راحتی و بدون آسیب رسیدن به مینای دندان و حتی بدون نیاز به تراش، کامپوزیت را ریمو کند. اما در صورتی که به پزشک متخصص و با تجربه در این حوزه مراجعه نکنید ممکن است ریمو کامپوزیت باعث آسیب رسیدن به بافت دندانهای شما شود و مشکلات متعددی را به بار بیاورد.
علت برداشتن کامپوزیت دندان چیست؟
ریمو کامپوزیت دندان به دلایل مختلفی انجام میشود که برخی از شایعترین علتهای آن شامل موارد زیر میشود:
تعویض کامپوزیتهای قدیمی
با گذشت زمان کامپوزیت دندان دچار تغییر رنگ شده و خراب میشود. در چنین حالتی لازم است کامپوزیت، ریمو و با کامپوزیتهای جدید تعویض شود.
پوسیدگی دندان
قبل از انجام کامپوزیت بهتر است دندانها را به طور ریشهای درمان کرده و هرگونه پوسیدگی یا خرابی را برطرف کنید. در صورتی که دندان زیر کامپوزیت دچار پوسیدگی شود باید کامپوزیت را بردارید.
خراشیدگی و ترک دندان
گاهی ممکن است کامپوزیت به دلیل عدم رعایت نکات مراقبتی خراش بردارد یا بشکند. در این صورت باید کامپوزیت را ترمیم کنید. اگر شکستگی عمیق باشد و نتوان با یک ترمیم جزئی آن را برطرف کرد باید کامپوزیت برداشته و تعویض شود.
ایجاد عفونت
در معدود مواردی ممکن است کامپوزیت باعث عفونت دندانها شود. اگر این اتفاق بیفتد باید هرچه سریعتر کامپوزیت را برداشته و عفونتهای ایجاد شده برطرف شود.
نحوه ریمو کامپوزیت دندان چگونه است؟
نحوه برداشتن کامپوزیت با توجه به روشی که پزشک متخصص انتخاب میکند متفاوت است و به طور کلی به چهار روش انجام میشود که عبارتند از:
دیسک های پولیش سنبادهای
در این روش برای جدا کردن کامپوزیت از دندان، از سطح ساینده دیسک سمبادهای استفاده میکنند. دیسک به راحتی به همه بخشهای دندان دسترسی دارد و به طور کامل کامپوزیت را جدا میکند.
دریل کاربید
دریل کاربید سرعت بالایی دارد و دندانپزشک با استفاده از آن فشار خفیفی را روی سطح دندانها ایجاد میکند و به این ترتیب کامپوزیت جدا میشوند. این دستگاه انعطاف پذیر نیست و نمیتوان با کمک آن همه بخشهای دندان را جدا کرد. به همین دلیل بخشی از اجزای کامپوزیت روی دندان باقی میماند که برای برداشتن آن باید از دیسک سمبادهای استفاده کرد.
هوای ساینده
فناوری هوای ساینده یک دستگاه کوچک است که با استفاده از آن میتوان ذرات اکسید آلومینیوم را بر روی سطح دندانها پاشید. به این ترتیب میتوان پوسیدگیهای جزئی دندان را برطرف کرد. علاوه بر آن، این دستگاه برای برداشت کامپوزیت هم مورد استفاده قرار میگیرد. اما همه مراکز دندانپزشکی مجهز به این فناوری نیستند.
میکرواچر
از دیگر روشهایی که میتوان برای ریمو کامپوزیت دندان از آن استفاده کرد دستگاه میکرواچر است. این دستگاه درست مانند دیسک سمبادهای عمل میکند و تمام سطح دندان را پوشش میدهد.
آیا برداشتن کامپوزیت دندان عوارضی را به همراه دارد؟
عوارض برداشتن کامپوزیت دندان در صورتی ایجاد میشود که بعد از برداشتن کامپوزیت، از کامپوزیت موقت استفاده نکنید. معمولاً زمانی که کامپوزیت را برمیدارید برای جایگزین کردن آن باید مدتی صبر کنید تا کامپوزیت جدید آماده شود. در چنین مواقعی دندانپزشک استفاده از ونیر موقت را به شما پیشنهاد میکند تا از عوارض و آسیبهای احتمالی جلوگیری کند. اگر از ونیر موقت استفاده نکنید دندانهای شما در معرض خطرات زیر قرار میگیرد:
⚠️ افزایش حساسیت دندان
⚠️ لب پر شدن
⚠️ ترک خوردگی
⚠️ تغییر رنگ
⚠️ ایجاد فرورفتگی
⚠️ فرسایش مینای باقیمانده
⚠️ فرسایش مینای باقیمانده
⚠️ دردهای تیز ناگهانی
⚠️ لبههای تیز
⚠️ از دست دادن دندان
⚠️ پوسیدگی دندان
این نکته را در نظر داشته باشید که اگر دندانهای شما مدت بیشتری بدون لایه محافظتی یا ونیر موقت بمانند احتمال بروز این عوارض بیشتر خواهد بود.
ریمو کامپوزیت دندان چقدر هزینه در بر دارد؟
راجع به هزینه ریمو کامپوزیت دندان باید بگوییم که این هزینه برای همه افراد یکسان نیست و به دلایل مختلف میتواند کاهش یا افزایش پیدا کند. به طور کلی این هزینه بر اساس یک سری معیارها و فاکتورها تعیین میشود که برخی از آنها به شرح زیر است:
محل قرار گرفتن دندانها
برداشتن کامپوزیت از سطح دندانهای بیرونی از جمله دندانهای نیش و جلو، نسبت به دندانهای عقب راحتتر است. به همین علت هزینه برداشت کامپوزیت از روی این دندانها زیاد نیست.
تعداد دندان
تعداد دندانهایی که قصد دارید کامپوزیت آنها را بردارید در هزینه نهایی تاثیرگذار هستند.
شدت و سطح ضربه
سطح ضربه و میزان خراشیدگی کامپوزیت میتواند عاملی برای نوسان قیمت کامپوزیت باشد.
میزان تجربه پزشک
برای برداشتن کامپوزیت دندان و تعویض آن باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. در این صورت نتیجه مطلوبی دریافت میکنید و به همان میزان هزینه بیشتری میپردازید.
سوالات متداول ریمو کامپوزیت دندان
بله ممکن است درد خفیفی داشته باشد اما برای اینکه دردی را حس نکنید معمولاً از تزریق بیحسی کمک میگیرند.
خیر. برداشتن کامپوزیت در خانه غیر ممکن است و عوارض بدی مانند لب پریدگی دندان، خونریزی، شکستن و ترک، آسیب به بافت نرم اطراف دندان و… را به همراه دارد.
زمان برداشت کامپوزیت به عوامل مختلفی مانند میزان ماندن کامپوزیت روی دندانها، دندان مورد نظر و عواملی از این قبیل مربوط میشود.
ریمو کامپوزیت انجام بدیم یا نه؟
ریمو کامپوزیت دندان در مواقعی که دندان دچار عفونت میشود یا با مشکلاتی مانند تغییر رنگ، شکستگی، لب پریدگی و… مواجه شده راهکاری بسیار کاربردی است که به سادگی انجام میشود و نیاز به هزینه چندان زیادی هم ندارد. اما این نکته را در نظر داشته باشید که برای انجام ریمو کامپوزیت حتماً باید به افراد متخصص در این زمینه مراجعه کنید تا بدون کمترین عوارضی کامپوزیت را تعویض کنید.