امتیاز دهید :
شکستن کامپوزیت دندان و نحوه ترمیم آن

شکستن کامپوزیت دندان و نحوه ترمیم آن

کامپوزیت های دندان نوعی روکش دندان هستند که در درمان‌های دندانپزشکی مانند ترمیم پوسیدگی، بد رنگی، شکستگی، ترک و یا بدشکلی‌های دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. کامپوزیت‌ها مانند دندان‌های اصلی ممکن است دچار آسیب و شکستگی شوند، احتمال شکستن کامپوزیت دندان به جنس و کیفیت مواد مورد استفاده در کامپوزیت بستگی دارد. به طور میانگین و بر اساس تحقیقات انجام شده کامپوزیت‌ها در صورت مراقبت صحیح تا 10 سال می‌‌توانند دوام داشته باشند.

شکستن-کامپوزیت-دندان-و-نحوه-ترمیم-آن

در ادامه‌ی این مقاله در مورد علت شکستگی کامپوزیت‌ها، ترمیم شکستگی و جلوگیری از شکستگی کامپوزیت‌ها توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.

علت شکستگی کامپوزیت‌

کامپوزیت بنا به دلایل مختلفی ممکن است دچار شکستگی شود. برخی از  شایعترین دلایل شکستن کامپوزیت‌ دندان عبارتند از:

  • طراحی نامناسب کامپوزیت توسط دندانپزشک
  • گاز زدن غذاهای سفت و سخت مانند یخ
  • ضربه ناگهانی به صورت
  • پوسیدگی دندان در عقب کامپوزیت
  • جدا شدن کامپوزیت از دندان به دلیل استفاده از مواد باندینگ نامرغوب

زمانی که دندان‌های خود را کامپوزیت می‌نمائید، دندانپزشک به شما راهکارهایی را جهت نگهداری، مراقبت و افزایش عمر کامپوزیت‌ها ارائه می‌نماید، با رعایت کامل این دستورالعمل‌ها می‌توانید امیدوار باشید که کامپوزیت‌ها به مدت طولانی بر روی دندان‌های شما باقی می‌مانند.

یکی از نکاتی که در جلوگیری از شکستگی کامپوزیت نقش بسیار مهمی دارد مراجعه به یک دندانپزشک با تجربه و متخصص می‌باشد. در صورتی که مواد با کیفیت جهت کامپوزیت انتخاب شود و هم‌چنین موادی باندینگ به شیوه‌ی صحیح انجام شود احتمال شکستگی تا حدود بسیاری کاهش مي‌یابد. از نکات مهم دیگر آماده‌سازی دندان پیش از کامپوزیت می‌باشد. شکستگی، پوسیدگی و هرگونه مشکل دیگری در دندان‌هایی که جهت کامپوزیت انتخاب می‌شوند باید ابتدا برطرف شوند و سپس کامپوزیت روی دندان‌ها اعمال شود.

ترمیم شکستگی کامپوزیت دندان

در صورتی که روکش کامپوزیت یکی از دندان‌های شما دچار شکستگی شد باید در اولین فرصت به دندانپزشک خود مراجعه نمائید، در حالت ایده آل در طی 48 ساعت اول پس از شکستگی باید تحت معاینه‌ی دندانپزشک قرار بگیرید، هر چقدر زمان مراجعه به دندانپزشک زودتر باشد مراحل ترمیم بهتر انجام می‌شود.

قسمت شکسته‌ی کامپوزیت را در یک پارچه‌ی تمییز قرار دهید و به مطب دندانپزشک ببرید، در برخی موارد این تکه‌ی شکسته قابل ترمیم و باند شدن مجدد می‌باشد. در اغلب موارد کامپوزیت‌های شکسته شده قابل ترمیم می‌باشند.

ترمیم-شکستگی-کامپوزیت-دندان

در صورتی که جنس کامپوزیت از مواد رزین کامپوزیت باشد احتمال ترمیم آن بسیار بیشتر می‌باشد اما به طور کلی ترمیم کامپوزیت شکسته شده به میزان آسیب وارده شده به کامپوزیت و زمان مراجعه به مطب دندانپزشک بستگی دارد.

ترمیم کامپوزیت شکسته شده در صورتی که جزئی و ناچیز باشد با تراشیدن و کانتورینگ دندان قابل انجام می‌باشد. در مواردی که شکستگی به دلیل باز شدن مواد باندینگ اتفاق افتاده باشد با استفاده از مواد باندینگ جدید می‌توان کامپوزیت را ترمیم نمود.

اما زمانی که شدت آسیب وارد شده به حدی باشد که قابل ترمیم نباشد چاره‌ای جز جایگزینی کامپوزیت جدید باقی نمی‌ماند. مراحل نصب کامپوزیت جدید بسیار مشابه نصب کامپوزیت اولیه می‌باشد.

در صورتی که شکستگی کامپوزیت به دندان اصلی شما آسیب جدی وارد نکرده باشد در اکثر موارد جایگزینی کامپوزیت جدید در یک جلسه قابل انجام می‌باشد.

راهکارهای جلوگیری از شکستگی کامپوزیت دندان

جهت جلوگیری از شکستن کامپوزیت دندان راهکارهایی وجود دارد که در ادامه این روش را معرفی خواهیم کرد.

راهکارهای-جلوگیری-از-شکستگی-کامپوزیت-دندان

مراجعه به دندانپزشک با تجربه‌ی کافی

اولین قدم جهت جلوگیری از شکستگی کامپوزیت دندان مراجعه به یک دندانپزشک متخصص می‌باشد که تجربه‌ی کاری کافی در زمینه‌ی کامپوزیت دندان داشته باشد.

برخی مواقع با مراجعه به دندانپزشکی که هزینه‌ی کمتری دریافت می‌نماید علاوه بر آسیب جدی به دندان‌های شما موجب شکستگی و مشکلات دیگر پس از کامپوزیت می‌شود و بیماران مجبور به صرف هزینه و زمان بیشتر برای ترمیم کامپوزیت اولیه می‌باشند.

علاوه بر کیفیت موادی که در یک کلینیک معتبر به کار برده می‌شود، تخصص و تجربه‌ی دندانپزشک منجر به افزایش عمر کامپوزیت‌های دندان می‌شود.

مراجعه منظم به دندانپزشک

پس از کامپوزیت دندان‌ها حداقل سالی دو بار جهت معاینه و بررسی باید به مطب دندانپزشک خود مراجعه نمائید. در طی این معاینات، بررسی و جرم گیری‌های لازم انجام خواهد شد و هرگونه پوسیدگی دندان که می‌تواند به کامپوزیت‌ها آسیب وارد نماید در مرحله‌ی اول شناسایی می‌شود.

مراقبت از کامپوزیت‌ها

علاوه بر تجربه‌ و تخصص بهترین دندانپزشک زیبایی و مراجعات منظم جهت معاینه لازم است نکات مراقبتی از کامپوزیت‌ها را به خوبی رعایت نمائید، برخی از دستورالعمل‌ها مراقبت از دندان‌های کامپوزیت شده عبارتند از:

  • از خوردن هرگونه غذای سفت مانند آب نبات و یخ خودداری نمائيد.
  • از جویدن اجسام سفت خودداری نمائيد (به عنوان مثال برخی از افراد عادت به جویدن مداد دارند)
  • اگر مبتلا به دندان قروچه هستید از محافظ‌های دندانی در هنگام خوابیدن استفاده نمائید.
  • پس از هر وعده‌ی غذایی از مسواک و نخ دندان استفاده نمائید.
  • در صورتی که مبتلا به بیماری‌ها لثه هستید از مسواک‌های نرم استفاده نمائید.

در انتها به یاد داشته باشید با اینکه کامپوزیت‌ها از مواد مقاومی ساخته شده‌اند اما استحکام مینای دندان‌های طبیعی شما را ندارند بنابراین جهت افزایش طول عمر کامپوزیت‌ لازم است مراقبت‌های بیشتری را نسبت به دندان‌های طبیعی خود داشته باشید.

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله ذکر کردیم، در صورتی که افراد از کامپوزیت های خود به درستی رعایت نکنند یا این کار توسط دندانپزشکی بی تجربه انجام شود، امکان شکستن کامپوزیت ها وجود خواهد داشت، و اگر با این مورد مواجه شدید باید در اسرع وقت به بهترین دندانپزشک زیبایی جهت ترمیم آن ها مراجعه کنید تا اقدامات لازم صورت بگیرد و از وارد شدن آسیب به دندان های طبیعی نیز جلوگیری شود.

دکتر ندا هادی با سال ها سابقه و تجربه در زمینه کامپوزیت ولمینت بهترین انتخاب برای انجام روش های زیبایی دندانپزشکی می باشند.

دکتر ندا هادی

خانم دکتر ندا هادی جراح و دندانپزشک زیبایی در سال 1386 فارغ التحصيل شده اند و در طول دوره تحصيل جزء رتبه هاى برتر دانشگاه بودند. از سال ١٣٨٧ مطب خود را اندازى كردند و پانزده سال سابقه فعالیت در مطب دارند. ایشان همچنین موفق به اخذ تعداد زيادى گواهينامه ( سرتيفيكت) از معتبرترين مراكز دانشگاهى داخل و خارج كشوردر زمينه هاى مختلف دندانپزشكى مثل زيبايى ، پروتز ، ايمپلنت و جراحى لثه شده اند.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button
مسیر یابی با Waze