امتیاز دهید :
تغییر رنگ کامپوزیت دندان

تغییر رنگ کامپوزیت دندان

استفاده از کامپوزیت جهت ترمیم دندان‌ها و همچنین به منظور زیبایی دندان‌ها در سالهای اخیر بسیار گسترش یافته است. دلایل استفاده از کامپوزیت در ترمیم انواع خدمات دندانپزشکی به دلیل ویژگی‌های خاص این ماده می‌باشد، برخی از ویژگی‌های منحصر به فرد کامپوزیت‌های مورد استفاده در دندانپزشکی شامل خواص چسبندگی بالا، ظرافت و شکل پذیری مانند دندان‌های طبیعی، استحکاوم و مقاومت خوب در برابر انواع ضربه و فشار، طیف رنگی متناسب با دندان‌های طبیعی بیمار به خصوص در خدمات زیبایی در دندان‌های جلویی می باشد. یکی از دلایلی که از کامپوزیت‌ها در انواع خدمات زیبایی دندانپزشکی استفاده می‌شود رنگ کامپوزیت‌ها می‌باشد که می‌توان آن را مشابه رنگ دندان‌های اصلی بیمار ایجاد نمود. در مواردی که کامپوزیت دندان‌ها به منظور اصلاح بدرنگی و جهت زیبایی طرح لبخند انجام می‌شود بیماران ترجیح می‌دهند رنگ‌های سفیدتر از دندان‌های خود را جهت کامپوزیت انتخاب نمایند. یکی از دغدغه های افراد در این خصوص تغییر رنگ کامپوزیت دندان بعد از گذشت یک مدت زمانی می باشد که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.

تغییر-رنگ-کامپوزیت-دندان-و-علت-آن

تغییر رنگ کامپوزیت‌ها به عنوان یک عارضه در خدمات زیبایی دندانپزشکی شناخته می‌شود و در اغلب موارد دندانپزشک مجبور به برداشتن کامپوزیت‌های قبلی و انجام مجدد درمان‌‌های مورد نیاز جهت ترمیم تغییر رنگ کامپوزیت می‌باشد.

دلایل تغییر رنگ کامپوزیت

دلایل مختلفی ممکن است منجر به تغییر رنگ کامپوزیت شود، در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:

علت-تغییر-رنگ-کامپوزیت-دندان

عدم تجربه‌ی کافی دندانپزشک در چسباندن کامپوزیت

پس از اینکه کامپوزیت روی دندان قرار گرفت احتیاج به چند مرحله پولیش جهت ثبات رنگ کامپوزیت دارد، در صورتی که هرکدام از این مراحل حذف شود و یا اینکه با دقت و مهارت لازم انجام نشود تغییر رنگ کامپوزیت‌ به مرور اتفاق خواهد افتاد.

استفاده از مواد نامناسب در کامپوزیت

گاهی اوقات موادی که در برخی از کامپوزیت‌ها و یا چسب‌هایی که برای باندینگ به کار می‌رود از کیفیت مطلوب برخرودار نبوده و می‌تواند منجر به تغییراتی در رنگ کامپوزیت شود.

سبک زندگی بیمار

همان طور که دندان‌های طبیعی تحت تاثیر برخی از عادات غذایی و یا موارد دیگر ممکن است دچار تغییر رنگ شوند و رنگ آنها از سفید به سمت زرد متمایل شود، کامپوزیت‌های دندانی نیز به دلیل عادات غذایی و رفتاری ممکن است دچار تغییر رنگ شوند. بنابراین رعایت مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

برخی از موارد دیگر عبارتند از:

  • مصرف نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، چای، آب میوه‌های رنگی به صورت مداوم
  • مصرف غذاهای که به دلیل استفاده از رنگ‌ها مصنوعی و یا طبیعی منجر به ایجاد لکه‌های رنگی روی کامپوزیت‌ها می‌شود.
  • کشیدن سیگار، قلیان و یا پیپ
  • عدم مسواک زدن به صورت منظم
  • عدم مراجعه سالیانه به دندانپزشک جهت جرم زدایی و از بین بردن لکه‌های دندانی
  • آماده‌ سازی نامناسب دندان پیش از چسباندن کامپوزیت
  • پوسیدگی‌های باقی مانده در مینا و یا ریشه‌ی دندان
  • شکستگی و یا پلیمیزاسیون ناکافی کامپوزیت

راهکارهای برطرف کردن تغییر رنگ کامپوزیت دندان

در برخی موارد با مسواک زدن مرتب به صورت روزانه می‌توان تغییر رنگ‌های ایجاد شده در کامپوزیت را برطرف نمود اما گاهی اوقات شدت تغییر رنگ به صورتی است که احتیاج به خدمات تخصصی دندان پزشکی دارد.

ممکن است بهترین دندانپزشک زیبایی تصمیم بگیرد لایه‌های بیرونی کامپوزیت را بتراشد و کامپوزیت‌های جدید جایگزین آن نماید، در بعضی موارد نیز لازم است تمام کامپوزیت‌های پیشین خارج شده و کامپوزیت‌های جدید جایگزین شود.

راهکارهای-برطرف-کردن-تغییر-رنگ-کامپوزیت-دندان

جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت‌های دندان

تغییر رنگ کامپوزیت‌هایی که در خدمات زیبایی دندانپزشکی استفاده می‌شود به مرور زمان اتفاق می‌افتد مانند تغییر رنگی که در دندان‌های طبیعی ایجاد می‌شود و در اکثر موارد دلیل اصلی آن همان طور که اشاره کردیم برخی از عادات غذایی و رفتاری بیماران می‌باشد، با اجتناب از مصرف نوشیدنی‌ها و غذا‌های رنگی می‌توانید تا حدود بسیاری مانع از این تغییر رنگ شوید، همچنین 2 مرتبه مسواک زدن به صورت روزانه و 2 بار مراجعه سالیانه به دندان پزشک جهت انجام چکاپ و معاینات منظم نقش عمده‌ای در جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت‌ها دارد.

اما در صورتی که تغییر رنگ دندان‌ها در مدت کوتاهی ایجاد شود به احتمال زیاد دلیل اصلی آن استفاده از مواد نامرغوب در خدمات باندینگ و یا مواد کامپوزیت می‌باشد، همچنین عدم تجربه‌ی دندانپزشک در آماده‌ سازی دندان، باندینگ و چسباندن کامپوزیت می‌تواند منجر به تغییر رنگ‌هایی شود که در زیبایی دندان‌های بیمار تاثیر منفی دارد.

بنابراین جهت جلوگیری از این مشکلات همیشه یک کلینیک دندانپزشکی معتبر و دندانپزشکی با تخصص و تجربه‌ی کافی انتخاب نمائيد تا از هرگونه تغییر رنگ در کامپوزیت‌های دندان جلوگیری شود.

تغییر رنگ کامپوزیت‌ها علاوه بر مشکلاتی که در زیبایی دندان‌ها ایجاد می‌نماید می‌تواند موجب اتلاف وقت و تحمیل هزینه‌های بسیار جهت خارج ساختن کامپوزیت‌های قبلی و جایگزین ساختن کامپوزیت‌های جدید شود.

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله ذکر کردیم تغییر رنگ کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی از جمله مهارت و تخصص دندانپزشک، رعایت نکات مراقبتی بعد از کامپوزیت و … دارد، در صورتی که این موارد رعایت شود مشکلی پیش نیامده و فرد می تواند تا سالیان سال بدون نگرانی از کامپوزیت دندان های خود لذت ببرد ولی اگر این موارد رعایت نشود امکان دارد کامپوزیت ها تغییر رنگ داده و از زیبایی آن ها کاسته شود که در این مواقع می توان از تغییر کامپوزیت و جایگزین کامپوزیت جدید به جای قبلی استفاده کرد.

دکتر ندا هادی

خانم دکتر ندا هادی جراح و دندانپزشک زیبایی در سال 1386 فارغ التحصيل شده اند و در طول دوره تحصيل جزء رتبه هاى برتر دانشگاه بودند. از سال ١٣٨٧ مطب خود را اندازى كردند و پانزده سال سابقه فعالیت در مطب دارند. ایشان همچنین موفق به اخذ تعداد زيادى گواهينامه ( سرتيفيكت) از معتبرترين مراكز دانشگاهى داخل و خارج كشوردر زمينه هاى مختلف دندانپزشكى مثل زيبايى ، پروتز ، ايمپلنت و جراحى لثه شده اند.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button
مسیر یابی با Waze