امتیاز دهید :
تفاوت بلیچینگ و جرمگیری دندان چیست؟

تفاوت بلیچینگ و جرمگیری دندان چیست؟

تفاوت بلیچینگ و جرمگیری

بسیاری از مراجعین محترم در مورد تفاوت بلیچینگ و جرمگیری سوالاتی را مطرح می نمایند. در ادامه ی مطلب به بررسی این دو تکنیک مهم در دندانپزشکی و اهمیت آن در حفظ سلامت و زیبایی دندان ها می پردازیم. با ما همراه باشید.

جرمگیری دندان

همانطور که در مقاله ی جرمگیری دندان بیان شده است؛ یکی از نکات بسیار مهم در سلامت بهداشت دهان و دندان انجام چکاپ های دوره ای دندانپزشکی می باشد. در این چکاپ ها که توصیه می شود حداقل 3 الی 6 ماه یکبار انجام شوند؛ شرایط حفره ی دهانی-دندانی فرد توسط دندانپزشک مورد بررسی قرار می گیرد.

اجرام باقی مانده از مواد غذایی در سطوح دندانی به مرور انباشته می شوند و بستری مناسب برای ایجاد پوسیدگی های وسیع و عمیق دندانی را فراهم می آورند.

اگر این اجرام به موقع برطرف نشوند؛ فرد شاهد پوسیدگی های شدید و آسیب دیدگی های عمیق می شود که این عوارض با استفاده از راهکارهای ساده قابل حل نمی باشند و نیاز به درمان های پیچیده تری دارند.

تفاوت جرمگیری و بلیچینگ دندان
تفاوت جرمگیری و بلیچینگ دندان

به طور مثال انباشته شدن بیش از اندازه ی اجرام روی دندان ها می توانند زمینه ی مناسبی برای ابتلا به بیماری های دهانی-دندانی را فراهم آورند که ممکن است راهکارهای پیچیده ای مثل:

به خاطر داشته باشید گاها شدت این پوسیدگی ها و آسیب های دندانی به قدری می باشد که به تحلیل لثه و لق شدن دندان ها منجر می شود. به دنبال این امر شاهد از دست رفتن دندان و عواقب ناشی از آن می باشیم.

انجام چکاپ های به موقع به فرد این فرصت را می دهد تا در زمان مناسب عوامل آسیب زا را درمان نماید تا متحمل عوارض نامطلوب دهانی-دندانی نشود.

بلیچینگ دندان

مطمئنا خود شما هم؛ دندان هایی سالم و خوش رنگ را نشانه ی زیبایی و نقطه ی قوت جذابیت ظاهری می دانید. بله در حقیقت داشتن دندان هایی زیبا به جذابیت و گیرایی فرد هنگام برقرار کردن ارتباط با اطرافیان می افزاید.

بلیچینگ دندان یکی از تکنیک های نوین در عرصه ی دندانپزشکی زیبایی می باشد. با استفاده از این راهکار می توان رنگ دندان ها را تا چند درجه روشن تر نمود و بر زیبایی آن افزود.

  • لازم به ذکر است بلیچینگ دندان باید زیر نظر بهترین دندانپزشک زیبایی صورت پذیرد تا نتایج قابل قبول و رضایت بخشی را به همراه داشته باشد.

بلیچینگ دندان روشی مکمل در کنار اقدامات پیشگیرانه ای مانند جرمگیری می باشد. به خاطر داشته باشید در جرمگیری دندان ممکن است وضوح و روشنی دندان با از بین رفتن میکروارگانیسم های پوسیدگی زا؛ تا حدودی افزایش پیدا کند، اما در روش بلیچینگ، رنگ دندان ها حدود دو تا سه درجه بسته به جنس دندان و پارامترهای موثر دیگر، روشن تر و سفیدتر می شوند.

تاثیر بلیچینگ دندان در اصلاح طرح لبخند
تاثیر بلیچینگ دندان در اصلاح طرح لبخند

بلیچینگ بهتر است یا جرمگیری

شاید با خود فکر کرده باشید که کدام یک از روش های مورد نظر کارایی بیشتری در حفظ سلامت و زیبایی دندان ها دارند. با اطلاع پیدا کردن از ویژگی های منحصر به فرد روش های مذکور می توانید به پاسخ سوال فوق دست پیدا کنید.

جرمگیری مقوله ای اجتناب ناپذیر در حفظ بهداشت دهان و دندان می باشد. رنگ دندان ها در هر فرد متفاوت می باشد. شاید در اطراف خود اشخاصی را دیده باشید که برخلاف انتظار با رعایت کردن بهداشت دهانی، دارای دندان های زردرنگ می باشند و یا بالعکس ممکن است فردی دارای دندان های خوش رنگ اما پوسیده و آسیب دیده باشد.

چه زمانی از بلیچینگ دندان استفاده کنیم؟

دندان‌ها به دلایل مختلفی ممکن است رنگشان تغییر کند. اغلب به دلیل استفاده زیاد از رنگ‌های غذایی  و مواد قندی دندان‌ها سفیدی‌شان را از دست می‌دهند و تیره یا زرد می‌شوند. به همین خاطر با استفاده از روش بلیچینگ دندان می‌توانیم آن ها را به رنگ قبلی‌شان برگردانیم. از جمله سایر دلائل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عوض شدن رنگ دندان‌ها به رنگ زرد یا قهوه ای
  • کدر شدن و از دست رفتن زیبایی دندان‌ها
  • از بین بردن لکه‌های روی دندان‌ها بخاطر استفاده از برخی دارو ها مانند تتراسایکلین و فلورسیس

روش های بلیچینگ دندان

شاید شما نیز  پس از شنیدن نام این شیوه درمانی این سوال در ذهنتان شکل بگیرد که بلیچینگ دندان چگونه انجام می‌شود؟

بلیچینگ دندان به چند روش مختلف انجام می‌شود. اولین شیوه انجام بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشکی است. این شیوه روالش بسیار ساده است دکتر دندان پزشک محلولی قوی را بکار می‌برد و دندان‌ها را با آن سفید می‌کند.

روش بعدی استفاده از لیزر است، البته لازم به ذکر است که این شیوه از جمله روش‌های بسیار گران و پرهزینه برای سفید کردن دندان است. از سوی دیگر کار کردن با لیزر بسیار حساس است و باید حتما تحت نظر پزشک انجام شود.

روش های بلیچینگ دندان

با وجود تمام حساسیت‌هایی که در روش استفاده از لیزر وجود دارد  اما نتیجه کار بسیار بهتر از سایر روش‌هاست. به همین دلیل برخی از افراد هم هستند که این روش را برای سفید کردن دندان هایشان ترجیح می‌دهند. 

عوارض و مزایای بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان هم مانند سایر عمل‌ها عوارض خاص خود را دارد. در زیر چند مورد از این عوارض و همچنین مزایای آن را آورده‌ایم:

مزایای آن شامل سفیدی و زیبا شدن دندان، جایگزین مناسبی برای لمینت و کامپوزیت ونیرو روشی با ریسک پایین و سریع برای سفید کردن دندان ها است.

عوارض آن شامل حساسیت دندان‌ها، معلوم نبودن درصد سفید شدن دندان‌ها‌ست و همچنین بلیچینگ دندان روشی دائمی نیست و باید هر چند وقت یکبار تمدید شود.

بلیچینگ دندان هیچ گونه دردی ندارد و جزو روش‌های کم خطر سفید کردن دندان به حساب می‌آید. شاید دیده باشید که برخی افراد این درمان را خودشان در منزل انجام می‌دهند اما ما این را توصیه نمی‌کنیم چون شیوه‌ای خطرناک است و باید توسط دندان پزشک انجام شود. بیشتر بخوانید: لمینت دندان

بلیچینگ دندان شیوه‌ای نیست که تنها برای افرادی که در سن خاصی هستند قابل انجام باشد. هیچ محدودیت سنی ای وجود ندارد. اما معمولا کسانی که بیشتر از 18 سال سن دارند علاقه‌مند به استفاده از این روش هستند.

عوارض و مزایای بلیچینگ دندان

این درست است که مینا و عاج دندان تا 18سالگی هم بالغ نمی‌شود. از این لحاظ حساسیت بالایی دارد. در نتیجه برای یکسری از افراد محدودیت وجود دارد از جمله افرادی که دندان های حساس دارند و کسانی که دندان‌های پرکرده دارند.

اما دلیل این محدودیت برای کسانی که دندان‌های پر کرده دارند چیست؟ این افردا زمانی که برای بلیچینگ دندان اقدام می‌کنند دندان‌های پرشده‌شان بیش از اندازه سفید می‌شود. ولی موادی که دندان‌ها با آن پر شده‌اند با همان رنگ قبلی شان خواهند ماند.

همین امر باعث می‌شود ظاهر دندان خیلی زیبا و جالب بنظر نرسد. در این صورت تنها راه این است که دندان پزشک باید موادی که دندان‌ها با آن پر شده‌اند را با موادی روشن‌تر که با سایر دندان‌ها همخوانی دارند پر کند.

افرادی که دندان‌هایی حساس دارند باید حتما به مطب دندان پزشک مراجعه کنند تا برایشان از ژل‌های ضد حساسیت استفاده شود هم قبل از سفید کردن دندان و هم بعد از آن.  

حتی با استفاده از این ژل‌ها ممکن است تا چند روز یا چند هفته دندان‌هایشان درد داشته باشد و احساس ناراحتی کنند. اما افراد معمولی به هیچ وجه مشکلی با این عمل ندارند و دچار حساسیت نمی‌شوند.

مراقبت های لازم پس از بلیچینگ دندان ها

در این مدت از دخانیات، چای یا قهوه و همچنین نوشیدنی‌های تیره رنگ حاوی کولا استفاده نکنید. چون این مواد می‌توانند روی عمل بلیچینگ تاثیر منفی بگذارند و حتی دوباره رنگ دندان‌ها را تیره کنند.

  • بهداشت دهان و دندان را در این دوره جدی بگیرید و حتما آن را رعایت کنید.
  • فاصله زمانی میان نوبت‌های استفاده از ژل سفید کننده را رعایت کنید، حداقل بیشتر از یک ساعت.

چکیده مطلب

تفاوت بلیچینگ و جرمگیری دندان تنها در درجه روشن سازی دندان ها می باشد. به خاطر داشته باشید هر دو روش بلیچینگ دندان و یا جرمگیری دندان از جمله روش های مهم و تاثیر گذار در حفظ سلامتی و زیبایی دندان ها می باشند.

با تشکر از حسن توجه شما عزیزان، مدیریت سایت: دکتر ندا هادی دندانپزشک زیبایی و ترمیمی

راه های ارتباطی با ما:

22869840 – 26702787

صفحه اینستاگرام دکتر ندا هادی

دکتر ندا هادی

خانم دکتر ندا هادی جراح و دندانپزشک زیبایی در سال 1386 فارغ التحصيل شده اند و در طول دوره تحصيل جزء رتبه هاى برتر دانشگاه بودند. از سال ١٣٨٧ مطب خود را اندازى كردند و پانزده سال سابقه فعالیت در مطب دارند. ایشان همچنین موفق به اخذ تعداد زيادى گواهينامه ( سرتيفيكت) از معتبرترين مراكز دانشگاهى داخل و خارج كشوردر زمينه هاى مختلف دندانپزشكى مثل زيبايى ، پروتز ، ايمپلنت و جراحى لثه شده اند.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه
Call Now Button
مسیر یابی با Waze