التهاب لثه بعد از کامپوزیت + درمان
التهاب لثه بعد از کامپوزیت از جمله عوارضی می باشد که امکان دارد بعد از نصب برای افراد ایجاد شود و برای آن ها آزاردهنده باشد. این عارضه به طور معمول طبیعی بوده و به دلیل تحریک لثه ها بروز پیدا خواهد کرد و بعد از گذشت یک مدت زمانی از بین خواهد رفت و برطرف می شود. اما در صورتی که این التهاب طولانی تر شود باید برای تشخیص و درمان آن به دندانپزشک باتجربه مراجعه کرد.
در این مقاله به طور کامل در مورد علت التهاب لثه بعد از کامپوزیت و همینطور درمان آن صحبت خواهیم کرد، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
علت التهاب لثه بعد از کامپوزیت
- علت التهاب لثه بعد از کامپوزیت
- علائم التهاب لثه بعد از کامپوزیت
- جلوگیری از بروز التهاب لثه بعد از کامپوزیت
- درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت
- رفع استرس
- نوشیدن مایعات
- مصرف ویتامین C
- غرغره آب نمک
- مصرف مسکن و دارو
- رعایت بهداشت دهان و دندان
- خودداری از استعمال سیگار
- استفاده از دهانشویه ها
- جرم گیری و تسطیح ریشه
- برداشتن کامپوزیت
در صورتی که نصب کامپوزیت دندان توسط دندانپزشک باتجربه ای انجام نشود و همینطور افراد در رعایت کردن مراقبت های بعد از آن کوتاهی کنند احتمال بروز عوارضی برای وی وجود دارد که یکی از این عوارض التهاب لثه می باشد که در ادامه علت و دلیل بروز آن را بررسی خواهیم کرد.
یکی از علت های بروز التهاب لثه بعد از کامپوزیت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان توسط فرد می باشد که این کار منجر به جمع شدن باکتری ها و پلاک های دندانی بر روی دندان های زیر کامپوزیت شده و التهاب لثه را به دنبال خواهد داشت. چرا که همانطور که بارها ذکر کردیم رعایت نکات مراقبتی بعد از کامپوزیت در نتیجه نهایی و همینطور ایجاد عوارض نقش اساسی دارد.
از دیگر عواملی که منجر به بروز التهاب لثه بعد از کامپوزیت می شود می توان به پوسیدگی دندان های زیر کامپوزیت اشاره کرد که این مورد نیز در اثر رعایت نکردن مراقبت های بعد از نصب ایجاد می شود. همینطور اگر پوسیدگی از قبل بر روی دندان ها وجود داشته باشد و توسط دندانپزشک قبل از نصب درمان نشده باشد موجب التهاب لثه خواهد شد.
از دیگر علت های بروز این عارضه عفونت لثه ها و وجود آبسه در نزدیکی ریشه لثه و … نیز می باشد.
علائم التهاب لثه بعد از کامپوزیت
بروز این عارضه با علائمی همراه است که در ادامه این علائم را برای آشنایی بیشتر شما ذکر خواهیم کرد، و توصیه می شود در صورت مواجه با این علائم به بهترین دندانپزشک زیبایی جهت تشخیص و درمان مراجعه نمایید.
این علائم عبارتند از:
- احساس درد شدید در دندان ها
- لقی دندان ها
- قرمز و متورم شدن لثه ها
- خونریزی لثه در صورت مسواک زدن و استفاده از نخ دندان
- بوی بد دهان
- حساس شدن لثه ها
- ایجاد فاصله بین دندان ها
- وجود چرک در میان دندان ها و لثه ها
جلوگیری از بروز التهاب لثه بعد از کامپوزیت
برای برخی از افراد این سوال پیش می آید که آیا می توان از بروز التهاب لثه بعد از کامپوزیت جلوگیری کرد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بله راهکارهایی جهت پیشگیری از بروز این عارضه وجود دارد که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.
✅ یکی از روش های پیشگیری از بروز التهاب لثه شست و شوی منظم دهان و دندان ها می باشد، که بدین منظور باید به صورت مرتب و روزانه مسواک زد.
✅ استفاده از نخ دندان و خمیردندان مناسب دندان ها نیز یکی دیگر از روش های جلوگیری از بروز التهاب لثه بعد از کامپوزیت می باشد، چرا که نخ دندان تمام جرم ها و باکتری های بین دندان ها را از بین خواهد برد و همین امر از پوسیده شدن دندان ها و التهاب لثه جلوگیری خواهد کرد.
✅ برای جلوگیری از التهاب لثه بعد از کامپوزیت توصیه می شود که افراد به طور مرتب به دندانپزشکی جهت معاینه و بررسی دندان های خود به خصوص دندان های کامپوزیت شده مراجعه کنند.
درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت
همانطور که در بالاتر ذکر کردیم التهاب لثه بعد از کامپوزیت به طور معمول بعد از چند روز برطرف شده و جای نگرانی نمی باشد، اما در برخی از مواقع این عارضه برای افراد آزاردهنده بود و خواهان هرچه زودتر درمان شدن آن می باشند که در این صورت می توان از راهکارهای زیر استفاده کرد:
رفع استرس
یکی از عواملی که منجر به تحریک لثه ها و همینطور التهاب آن ها می شود، استرس و اضطراب می باشد که توصیه می شود برای درمان التهاب لثه افراد از استرس خود کم کرده و آن را کنترل کنند.
نوشیدن مایعات
از جمله روش های درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت نوشیدن مایعات زیاد به خصوص آب می باشد بنابراین چندبار در طول روز از این مورد غافل نشوید.
مصرف ویتامین C
یکی از روش های دیگری برای درمان این عارضه پیشنهاد می شود، مصرف ویتامین C می باشد که بدین منظور توصیه می شود افراد مصرف سبزیجات، میوه، مکمل های ویتامین C را افزایش دهند.
غرغره آب نمک
با غرغره آب نمک نیز می توان این عارضه را درمان کرد و به کاهش التهاب لثه و از بین رفتن آن کمک کرد، بدین منظور باید چندین بار در طول روز آب نمک غرغره کنید.
مصرف مسکن و دارو
یکی از روش هایی که جهت درمان این عارضه وجود دارد، مصرف مسکن ها و داروهای ضدالتهابی تجویز شده توسط پزشک متخصص می باشد که به کاهش التهاب و درمان آن کمک خواهد کرد.
رعایت بهداشت دهان و دندان
همانطور که بارها ذکر کردیم، رعایت بهداشت دهان و دندان در نتیجه نهایی کامپوزیت و جلوگیری از بروز عوارض آن نقض اساسی دارد و برای درمان التهاب لثه بعد از کامپوزیت نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
تنها به این نکته توجه داشته باشید که برای درمان التهاب لثه باید به آرامی مسواک زده و همینطور از نخ دندان با احتیاط استفاد کنید.
خودداری از استعمال سیگار
یکی از عواملی که منجر به التهاب لثه و همینطور عفونت لثه بعد از کامپوزیت می شود، استعمال سیگار و دخانیات می باشد که برای کاهش التهاب لثه و درمان آن توصیه می شود افراد از مصرف سیگار و دخانیات خودداری کرده و میزان آن را کاهش دهند.
استفاده از دهانشویه ها
دهانشویه ها نیز به کاهش التهاب لثه کمک خواهند کرد ولی حتما باید در صورت صلاحدید پزشک متخصص از دهانشویه های ملایم استفاده کنید.
جرم گیری و تسطیح ریشه
از جمله دیگر روش های درمان التهاب لثه جرم گیری ریشه می باشد، این امر به از بین رفتن تمام باکتری ها از روی دندان کمک خواهد کرد و با استفاده از روت پلانینگ نیز می توان سطح ریشه ها را صاف کرده تا دیگر باکتری ها به آن نچسبند.
برداشتن کامپوزیت
در صورتی که التهاب لثه بعد از کامپوزیت با وجود رعایت این موارد برطرف نشود، تنها راه درمان برداشتن و ریمو کامپوزیت دندان می باشد.
سخن پایانی
التهاب لثه بعد از کامپوزیت یکی از عارضه های این روش می باشد که همانطور که در ابتدای مقاله نیز ذکر کردیم طبیعی بوده و بعد از مدتی نیز برطرف خواهد شد. ولی در صورتی که التهاب لثه بعد از کامپوزیت برطرف نشده و به مرور زمان افزایش پیدا کند باید برای درمان آن به بهترین دندانپزشک در تهران مراجعه کرد.