کامپوزیت دندان و نحوه انجام آن
کامپوزیت دندان روشی موثر برای بهبود ظاهر دندانهاست که با مواد رزینی روی سطح دندانها اعمال میشود. این روش به دلیل هزینه کمتر و سرعت بالای اجرا، مورد توجه افرادی قرار میگیرد که به دنبال تغییرات زیبایی سریع هستند. با این حال، دوام کمتر در مقایسه با روشهای دیگر و نیاز به مراقبت بیشتر از جمله نکاتی است که باید مد نظر قرار گیرد.
یکی از موارد موثر و ضروری در داشتن لبخندی زیبا، بهره مندی از دندان های سالم و منظم است. بدین منظور بسیاری از افراد به به دنبال این روش هستند که با استفاده از آن می توان فرم و رنگ دندان ها را تغییر داده و هم چنین از مواد کامپوزیتی برای پر کردن حفره های دندان نیز استفاده می شود.
کامپوزیت دندان چیست؟
- کامپوزیت دندان چیست؟
- کاربردهای کامپوزیت دندان
- کاندیدای مناسب کامپوزیت دندان
- چه افرادی برای انجام کامپوزیت دندان مناسب نیستند؟
- نحوه انجام کامپوزیت دندان
- مزیت های کامپوزیت دندان
- عدم نیاز به تراش دندان
- ظاهری شبیه دندان طبیعی
- قابلیت ترمیم
- کوتاهی طول دوره درمان
- مقاومت بالا
- برگشت پذیر بودن
- معایب کامپوزیت دندان
- حساسیت دندان
- طول عمر کم
- جلوه ای مصنوعی
- هزینه کامپوزیت دندان چقدر است؟
- سوالات متداول کامپوزیت دندان
روشی که برای پر کردن دندان ها، تغییر رنگ و فرم دندان ها، سفید کردن دندان ها و … استفاده می شود کامپوزیت دندان نام دارد و حاوی موادی خمیری شکل بوده که دارای انواع رنگ مختلفی است و لایه ی نازکی از آن بر روی سطح بیرونی دندان ها قرار خواهد گرفت و توسط دندانپزشک متخصص کامپوزیت بر روی دندان ها فرم دهی خواهد شد.
رنگ مواد کامپوزیت متناسب با پوست هر فرد و هم چنین دیگر دندان ها قابل انتخاب خواهد بود.
برای مشاهده نمونه کارهای کامپوزیت دکتر ندا هادی ویدیو زیر را مشاهده کرده و هم چنین می توانید برای مشاهده نمونه کارهای بیشتر به اینستاگرام دکتر ندا هادی مراجعه کنید.
فیلم واقعی کامپوزیت ونیر هر دو فک
کاربردهای کامپوزیت دندان
این روش کاربردهای مختلفی داشته که این کاربردها عبارتند از:
✅ تغییر فرم دندان ها
✅ تغییر رنگ دندان ها
✅ رفع فاصله بین دندان ها
✅ ترمیم دندان های آسیب دیده
✅ رفع عیوب ظاهری دندان ها
✅ رفع بی نظمی های خفیف دندان
✅ روشن تر کردن رنگ دندان ها
کاندیدای مناسب کامپوزیت دندان
• افرادی که دارای دندان های برجسته نیستند.
• افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت می کنند.
• افرادی که دارای نامرتبی جزئی در دندان های خود هستند.
• افرادی که دارای فاصله جزئی میان دندان های خود هستند.
• افرادی که دارای دندان های کج هستند.
چه افرادی برای انجام کامپوزیت دندان مناسب نیستند؟
کامپوزیت تنها برای رفع مشکلات جزئی دندان ها و همینطور تغییر رنگ دندان ها قابل استفاده است و در صورتی که مشکلات حادی در دندان ها وجود داشته باشد نمی توان آن ها را با کامپوزیت برطرف کرد. و تنها در صورتی که افراد دارای دندان های سالمی باشند، می توانند این روش را انجام دهند حال این سوال پیش می آید که چه افرادی برای انجام کامپوزیت مناسب نیستند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که در واقع برای انجام کامپوزیت همانطور که در بالاتر ذکر شد لایه ی نازکی از مواد خمیری شکل بر روی دندان ها قرار خواهد گرفت که همین امر منجر به جلو آمدن دندان ها به مقدار کمی خواهد شد، به همین دلیل این روش برای افرادی که دارای دندان های برجسته هستند، توصیه نمی شود.
همینطور باید به این نکته نیز اشاره کرد که این روش نیاز به مراقبت داشته و در صورتی که بهداشت دهان و دندان به درستی رعات نشود، کامپوزیت ها به سرعت رنگ خواهند گرفت، بنابراین افرادی که نمی توانند بهداشت دهان و دندان خود را پس از انجام کامپوزیت رعایت کنند، برای انجام این روش مناسب نیستند.
یکی از کاربردهای کامپوزیت برطرف کردن نامرتبی جزئی دندان ها است، اما در صورتی که نامرتبی دندان ها بیش از حد باشد، باید برای درمان آن از ارتودنسی استفاده کرد و دیگر با کامپوزیت قابل درمان نیست.
نحوه انجام کامپوزیت دندان
برای انجام کامپوزیت در ابتدا بهترین دندانپزشک زیبایی به معاینه دندان ها خواهد پرداخت، این امر به همان منظوری که در بالاتر ذکر شد انجام می شود چرا که این روش برای همه ی افراد قابل انجام نیست و باید در ابتدا معاینه برای بررسی وضعیت قرار گیری فک، وضعیت دندان ها و … صورت بگیرد. در صورتی که مشکلی در دهان و دندان از قبیل پوسیدگی و … وجود داشته باشد باید در ابتدا این مشکلات رفع شده و سپس برای انجام کامپوزیت اقدام کرد.
در صورت تایید نیاز مراجعه کننده به کامپوزیت توسط دندانپزشک، این روش برای فرد انجام خواهد شد.
برای انجام این روش در ابتدا رنگ نهایی و نوع کامپوزیت با مشورت با دندانپزشک انتخاب شده و سپس دندان ها با برسی تمیز خواهند شد. و در مرحله بعد مقداری از مواد کامپوزیتی بر روی دندان های فرد قرار خواهند گرفت تا توسط مراجعه کننده رنگ آن تایید شود.
سپس رطوبت اضافی دندان ها قبل از قرار گیری کامپوزیت حذف شده و سپس چسب بر روی دندان ها قرار گرفته و در نهایت نیز مواد کامپوزیتی بر روی دندان ها قرار خواهند گرفت، و با استفاده از نور آبی تثبیت خواهند شد.
شما می توانید برای درک بهتر، ویدئوی زیر را با موضوع نحوه انجام کامپوزیت دندان مشاهده نمائید.
نحوه انجام کامپوزیت دندان
مزیت های کامپوزیت دندان
این روش دارای مزیت های بسیار زیادی است که در ادامه این مزیت ها را معرفی خواهیم کرد.
عدم نیاز به تراش دندان
یکی از مزیت های این روش نسبت به روش لمینت دندان عدم نیاز آن به تراشیدن دندان است، تنها در صورتی که میزان بد رنگی دندان، کجی دندان و بزرگی دندان از سایر دندان ها زیاد باشد مقداری از دندان امکان دارد که تراش داده شود.
ظاهری شبیه دندان طبیعی
همانطور که می دانید یکی از مزیت های بسیار مهم کامپوزیت، استفاده از آن در دندانپزشکی زیبایی، به دلیل همرنگ بودن با دندان طبیعی است و مورد استقبال افراد قرار گرفته است. به طور مثال هنگامی که دندانی شکسته است و ترمیم آن در خط لبخند قرار دارد و نیز ترمیم با مواد آمالگام باعث ایجاد جلوه ای نا زیبا می شود، زیبایی کامپوزیت بسیار کمک کننده خواهد بود.
قابلیت ترمیم
از دیگر خصوصیات و مزیت های کامپوزیت قابل ترمیم بودن آنهاست. در واقع مواد کامپوزیت می توانند خیلی راحت ترمیم شوند، به صورتی که اگر هر مشکلی مانند شکستن و یا تغییر رنگ برای آن ها ایجاد شود به راحتی قابل ترمیم خواهند بود. همچنین اگر پوسیدگی در ناحیه ای از دندان عود کند، تنها مواد همان ناحیه برداشته می شود و دوباره مواد کامپوزیتی در دندان گذاشته می شود.
کوتاهی طول دوره درمان
یکی از ویژگی های خوب دیگر این روش، انجام آن در مدت زمان کوتاه است که در واقع تنها یک جلسه برای قرار دادن مواد کامپوزیت ونیر بر روی دندان ها کافی است. و افراد در کوتاه ترین زمان ممکن به بهترین نتیجه دست خواهند یافت.
مقاومت بالا
مواد کامپوزیت از استحکام و مقاومت خوبی برخوردار است که در واقع در برابر فشارهایی که به آن وارد می شود مستحکم بوده و در صورت رعایت مراقبت های بعد از کامپوزیت ماندگاری بالایی خواهند شد.
برگشت پذیر بودن
به دلیل اینکه برای نصب کامپوزت ها دندان ها تراشیده نمی شوند و یا به مقدار جزئی تراش داده می شوند، می توان در هر زمان کامپوزیت ها را برداشت و هیچ مانعی ندارد.
نکته: از خصوصیات دیگر مواد کامپوزیتی این است که در محیط دهان قابل حل نیستند، خاصیت چسبندگی خوبی دارند و خصوصیت آزادسازی جیوه آمالگام را ندارند.
معایب کامپوزیت دندان
در حقیقت کامپوزیت معایب چندانی ندارد و تنها از لحاظ تکنیک دندانپزشکی دارای برخی خصوصیات است. که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد.
حساسیت دندان
امکان دارد که در روزهای ابتدایی بعد از نصب کامپوزیت ها، افراد در دندان های جلوی خود احساس درد داشته باشند و یا دندان های آن ها نسبت به سرما و گرما حساس باشد که به مرور از بین خواهد رفت. و در صورتی که ادامه داشت باید افراد به بهترین دندانپزشک زیبایی مراجعه کنند.
طول عمر کم
به طور معمول کامپوزیت ها در حدود 2 الی 5 سال ماندگاری دارند و در صورتی که مراقبت ها به درستی رعایت نشوند زودتر از این موعد نیز خراب خواهند شد. به طور کل طول عمر کامپوزیت نسبت به روش های دیگر کم تر است.
جلوه ای مصنوعی
طبیعی جلوه دادن این روش به مواد به کار رفته در کامپوزیت ها و همینطور کیفیت آن ها بستگی دارد و به همین دلیل در صورتی که از مواد بی کیفیت استفاده شود، نتیجه رضایت بخش نبوده و جلوه ای مصنوعی خواهد داشت. بنابراین افراد باید در انتخاب دندانپزشک دقت داشته باشند.
هزینه کامپوزیت دندان چقدر است؟
هزینه این روش با توجه به عوامل مختلفی نظیر برند، انواع کامپوزیت، کیفیت مواد، موقعیت مکانی کلینیک، تخصص و تجربه دندانپزشک، دستمزد دندانپزشک و …. در افراد مختلف، متفاوت است. بنابراین برای اطلاع از هزینه کامپوزت دندان با شماره تماس های داخل سایت تماس حاصل فرمایید. و این نکته را مد نظر داشته باشید که در کامپوزیت کیفیت نسبت به هزینه در اولویت قرار دارد.
سوالات متداول کامپوزیت دندان
خیر، این روش در صورتی که به درستی و توسط دندانپزشک ماهر انجام شود، منجر به بدبویی دهان نخواهد شد. اما در صورت پولیش نامناسب آن و همینطور باقی ماندن مواد غذایی در زیر آن ها موجب بدبویی دهان خواهند شد.
خیر، در صورت انجام کامپوزیت به درستی این اتفاق رخ نخواهد داد، اما باید به این نکته توجه داشت که انجام کامپوزیت در بارداری منجر به التهاب لثه خواهد شد.
خیر، به طور معمول در این روش مینای دندان تراش نخواهد خورد و تنها در مواردی خاص ممکن است به تراش اندک یک یا تعدادی از دندان ها نیاز باشد.
در نهایت…
کامپوزیت دندان راهکاری سریع و مقرونبهصرفه برای بهبود زیبایی دندانهاست که با وجود ظاهر طبیعی و قابلیت ترمیم، نیاز به مراقبتهای بیشتری نسبت به روشهای مقاومتر دارد. این روش برای افرادی که به دنبال تغییرات فوری و کوتاهمدت هستند مناسب است، اما ممکن است در طول زمان نیاز به تعویض یا ترمیم مجدد داشته باشد. در نتیجه، انتخاب آن به نیاز و ترجیحات فردی بستگی دارد.
برای انجام این روش کیفیت مواد و تجربه و مهارت دندانپزشک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بنابراین باید برای انجام آن به بهترین دندانپزشک در تهران مراجعه کنید تا از مواد با کیفیتی استفاده کند.